Škola roditeljstva

01/11/2022Komentari su isključeni na Škola roditeljstva

U toku oktobra u službi polivalentne patronaže održana je „ Škola roditeljstva“u skladu sa epidemiološkim preporukama.

Nacionalna nedelja promocije dojenja

01/11/2022Komentari su isključeni na Nacionalna nedelja promocije dojenja

Nacionalnu nedelju promocije dojenja pod sloganom „Istupi za dojenje , edukuj i podrži “ patronažne sestre su obeležile u skladu sa epidemiološkom situacijom u okviru svoje ustanove u saradnji sa službom za zdravstvenu zaštitu žena i  u okviru “Škole roditeljstva “.

Zdravstveno vaspitnim radom  je na slikovit način skrenuta pažnja na značaj dojenja kako za bebu tako i za mamu.  Ukazano je na zablude vezane za  dojenje, na  načine čuvanja maminog mleka.Deljeni su  saveti i  promotivni zdravstveno vaspitni materiali koji su  u skladu sa „Nacionlnim programom podrške dojenju„.

Mesec borbe protiv raka dojke

01/11/2022Komentari su isključeni na Mesec borbe protiv raka dojke

Patronažne sestre su u okviru svojih zdravstvenih stanica  obeležile  Mesec borbe protiv raka dojke. U sprovođenju zdravstveno vaspitnih aktivnosti i izradi zdravstveno vaspitnog materijala učestvovale su patronažne sestre svih punktova.

U saradnji sa službom za zdravstvenu zaštitu žena rađene su zdravstveno vaspitne izložbe, rad u malim grupama, deljen je promotivni materijal , a sve u cilju podizanja svesti žena o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke kao i metodama koje se za to koriste.

Svetski dan hrane

01/11/2022Komentari su isključeni na Svetski dan hrane

Patronažne sestre su u okviru svojih zdravstvenih stanica u skladu sa trenutnom epidemiološkom  situacijom  obeležile  Svetski dan hrane 16. oktobar i podržale kampanju meseca pravilne ishrane .U sprovođenju zdravstveno vaspitnih aktivnosti i izradi zdravstveno vaspitnog materijala učestvovale su patronažne sestre svih punktova.

Na svakom punktu urađene su zdravstveno vaspitne izložbe, rad u malim grupama, deljen je promotivni materijal sve u cilju podizanja svesti gradjanja o značaju pravilne ishrane,pravilnog pripremanja, čuvanja namirnica kao i njene racionalne potrošnje.

Škola nemlečne ishrane odojčeta

04/10/2022Komentari su isključeni na Škola nemlečne ishrane odojčeta

I ovog meseca se održavala „ Škola nemlečne ishrane odojčeta „ usmerena ka roditeljima odojčadi.     

Svetski  dan srca pod sloganom „Srcem za svako srce „

04/10/2022Komentari su isključeni na Svetski  dan srca pod sloganom „Srcem za svako srce „

Patronažne sestre su u okviru svojih zdravstvenih stanica  obeležile Svetski  dan srca pod sloganom „Srcem za svako srce „

Ovaj važan datum iz kalendara javnog zdravlja obeležen je u okvirima postojeće epidemiološke situacije.

Na ovaj način je još jednom skrenuta pažnja građana da su bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok smrti ljudi svake godine,da male promene u životnom stilu mogu uticati na zdravlje srca.Prestanak pušenja,pravilna ishrana,30 minuta fizičke aktivnosti dnevno može da pomogne u prevenciji bolesti srca i krvnih sudova.

Vebinar

20/09/2022Komentari su isključeni na Vebinar

Dana 21.09.2022 sa početkom u 09:30 časova patronažna služba Doma zdravlja će održati vebinar na temu: Uvođenje nemlečne ishrane.

Dana 22.09.2022. sa početkom u 09:30 časova patronažna služba Doma zdravlja će održati vebinare na teme:

Odvikavanje od cucle

Navikavanje na nošu

Svetska nedelja dojenja

16/08/2022Komentari su isključeni na Svetska nedelja dojenja

U mesecu avgustu patronažne sestre Doma zdravlja Palilula su u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom obeležile Svetsku nedelju dojenja.

Uvođenje nemlečne ishrane, putem vebinara

08/08/2022Komentari su isključeni na Uvođenje nemlečne ishrane, putem vebinara

U mesecu julu patronažne sestre Doma zdravlja Palilula su u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom održale radionice na temu:Uvođenje nemlečne ishrane, putem vebinara.

Uvođenje nemlečne ishrane

07/07/2022Komentari su isključeni na Uvođenje nemlečne ishrane

U junu mesecu zbog trenutne epidemiološke situacije patronažne sestre Doma zdravlja Palilula su održale vebinare na temu:“Uvođenje nemlečne ishrane“ sa populacijom majki na teritoriji Palilule.

Page 1 of 4412345»102030...Last »
Дом Здравља Палилула