Nacionalna nedelja dojenja

10/10/2019

40. nedelja u godini, Nacionalna nedelja dojenja je obeležena u  Ustanovi kulture „Vlada Divljan“ u saradnji sa predstavnicima lokalne zajednice opštine Palilula. Bile su prisutne buduće mame i mame koje su dojile svoje bebe preko godinu dana. One  su mogle da razreše svoje nedoumice postavljanjem pitanja pedijatru, ginekologu, patronažnoj sestri Doma zdravlja. Takođe odgovore na mnoga pitanja dobile su od Nacionalnog koordinatora za dojenje Ljiljane Stanković koja je takođe bila prisutna.

Sa trudnicama su održane kreativne radionice na temu „ Prednosti dojenja za bebu, mamu i porodicu“ .

Mamama se u vidu zahvalnice obratio predstavnik opštine Palilula, zamenik direktora Doma zdravlja Palilula dr Igor Dimitrijev, glavna sestra Doma zdravlja Slavica Đorđević koja je ujedno i koordinator za dojenje u okviru Nacinalnog projekta podrške dojenju. Mamama  je  na svečani način „odato priznanje“ za dojenje uručivanjem zahvalnice, ruže i narukvice.

Na ovaj način se podržavaju i osnažuju mame da doje svoje
bebe.

Zdravstveno vaspitnom izložbom je na slikovit način skrenuta pažnja na značaj dojenja kako za bebu tako i za mamu.  Ukazano je na zablude vezane za  dojenje, na  načine čuvanja maminog mleka. Deljeni su  saveti i  promotivni zdravstveno vaspitni materijal.

Дом Здравља Палилула