О Нама

  • Директор: др Александар Стојановић
  • Главна сестра Дома Здравља: спец. струк. мед. сестра- област јавног здравља Славица Ђорђевић
  • Пом.директора за медицинска питања: мр сц мед др Игор Димитријев
  • Пом.директора за немедицинска питања:
  • Руководилац огранка “Стара Палилула”: Прим.др Снежана Деспотовић-Кушљевић
  • Руководилац огранка “Карабурма”: спец др Весна Гајић Драговић
  •  Руководилац огранка “Дунавски Венац”: спец.др. Љиљана Бајагић-Илић

Оснивање

Дом здравља „Др Милутин Ивковић“-Палилула је основан 24.04.1953. године са задатком да обезбеди квалитетну примарну здравствену заштиту за становнике општине Палилула која се простире на 447км².
Подељеност ове градске општине реком Дунав представљала је изазов за све генерације наших колега који већ више од пола века унапредјују квалитет услуга и територијалну организацију.

Данас

Ми смо установа са 25 здравствених станица и амбуланти са око 800 запослених који у тимскм раду обезбеђује адекватну доступност здравствене заштите свим грађанима општине Палилула.
Висок квалитет наших услуга је потврђен најранијом применом Система менаџмента квалитетом ЈУС ИСО 9001, а касније и акредитацијским статусом на 7 година (2013-2020).
Увођење информационог система у свим огранцима и коришћење електронског здравственог картона значајно је смањило обим администрирања, олакшало комуникацију и скратило време чекања на преглед уз значајно бољу сарадњу и међусобно поверење пацијента и лекара.
Наш дом здравља је дуги низ година наставна база за студенте и специјализанате Медицинског и Стоматолошког факултета и Високе медицинске струковне школе.
Жеља нам је да превентивним здравственим радом унапредимо и очувамо здравље наших суградјана и успешно елиминишемо факторе ризика који доводе до настанка болести. Уколико до болести додје, наши стручњаци ће уз помоћ најсавременије медицинске опреме поставити дијагнозу и адекватном терапијом спречити даље напредовање и могуће компликације.

Др Милутин Ивковић

Српски лекар и фудбалер, рођен 3. марта 1906. године у Београду.
Почео је да игра фудбал у клубу „Југославија“, а касније прешао у „БАСК“.
У дресу Репрезентације одиграо је 40 утакмица и учествовао на Олимпијским играма у Амстердаму 1928. године и Берлину 1936. године, као и Светском првенству у Монтевидеу 1930. године.
Дипломирао је на Медицинском факултету у Београду 1934. године и по одслужењу војног рока отворио је своју лекарску ординацију.
По мајци Мили, био је унук војводе Радомира Путника.
Још као омладинац следио је напредне идеје о бољем животу и социјалној правди, због чега је више пута био хапшен. После окупације сарађивао је са народноослободилачким покретом.
Ухапшен је од стране Гестапоа 23. маја 1943. године и одведен у логор на Бањици. Наредног јутра стрељан је због „комунистичке делатности“

Дом Здравља Палилула