O Nama

  • Direktor: v.d. dr Aleksandar Stojanović
  • Glavna sestra Doma zdravlja: Ivana Crnobrnja
  • Rukovodilac ogranka „Stara Palilula“: Prim. dr Snežana Despotović-Kušljević
  • Rukovodilac ogranka „Karaburma“: spec. dr Vesna Gajić Dragović
  • Rukovodilac ogranka „Dunavski Venac“: spec. dr Zorica Tanasijević

Osnivanje

Dom zdravlja „Dr Milutin Ivković“-Palilula je osnovan 24.04.1953. godine sa zadatkom da obezbedi kvalitetnu primarnu zdravstvenu zaštitu za stanovnike opštine Palilula koja se prostire na 447km².
Podeljenost ove gradske opštine rekom Dunav predstavljala je izazov za sve generacije naših kolega koji već više od pola veka unapredjuju kvalitet usluga i teritorijalnu organizaciju.

Danas

Mi smo ustanova sa 16 zdravstvenih stanica i ambulanti sa oko 800 zaposlenih koji u timskm radu obezbeđuje adekvatnu dostupnost zdravstvene zaštite svim građanima opštine Palilula.
Visok kvalitet naših usluga je potvrđen najranijom primenom Sistema menadžmenta kvalitetom JUS ISO 9001, a kasnije i akreditacijskim statusom na 7 godina (2021-2028).
Uvođenje informacionog sistema u svim ograncima i korišćenje elektronskog zdravstvenog kartona značajno je smanjilo obim administriranja, olakšalo komunikaciju i skratilo vreme čekanja na pregled uz značajno bolju saradnju i međusobno poverenje pacijenta i lekara.
Naš dom zdravlja je dugi niz godina nastavna baza za studente i specijalizanate Medicinskog i Stomatološkog fakulteta i Visoke medicinske strukovne škole.
Želja nam je da preventivnim zdravstvenim radom unapredimo i očuvamo zdravlje naših sugradjana i uspešno eliminišemo faktore rizika koji dovode do nastanka bolesti. Ukoliko do bolesti dodje, naši stručnjaci će uz pomoć najsavremenije medicinske opreme postaviti dijagnozu i adekvatnom terapijom sprečiti dalje napredovanje i moguće komplikacije.

Dr Milutin Ivković

Srpski lekar i fudbaler, rođen 3. marta 1906. godine u Beogradu.
Počeo je da igra fudbal u klubu „Jugoslavija“, a kasnije prešao u „BASK“.
U dresu Reprezentacije odigrao je 40 utakmica i učestvovao na Olimpijskim igrama u Amsterdamu 1928. godine i Berlinu 1936. godine, kao i Svetskom prvenstvu u Montevideu 1930. godine.
Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1934. godine i po odsluženju vojnog roka otvorio je svoju lekarsku ordinaciju.
Po majci Mili, bio je unuk vojvode Radomira Putnika.
Još kao omladinac sledio je napredne ideje o boljem životu i socijalnoj pravdi, zbog čega je više puta bio hapšen. Posle okupacije sarađivao je sa narodnooslobodilačkim pokretom.
Uhapšen je od strane Gestapoa 23. maja 1943. godine i odveden u logor na Banjici. Narednog jutra streljan je zbog „komunističke delatnosti“

Дом Здравља Палилула