Светски дан борбе против ХИВ/АИДСа

04/12/2018Comments Off on Светски дан борбе против ХИВ/АИДСа

У основној школи “Олга Петров”у Падинској Скели, “Васа Пелагић” у Kотежу, “Арчибалд Рајс” на Kарабурми, ”Kраљица Марија” у Овчи и средњој Електротехничкој школи “Раде Kончар” патронажне сестре обележиле су 01. децембар-Светски  дан борбе против ХИВ/АИДС-а под слоганом “Сазнај свој статус”.

У спровођењу здравствено васпитних активности и изради здравствено васпитног материјала учествовале су патронажне сестре свих пунктова.

На сваком пункту урађене су здравствено васпитне изложбе ,рад у малим групама , дељен је промотивни материјал .

На овај начин је још једном указано младима на који начин  се ХИВ преноси,како се ретко може пренети и како се никако не може пренети. Скренута је пажња   и да ХИВ инфекција може дуги низ година протицати без икаквих знакова и симптома и да је једини начин да се открије инфекција тестирање на ХИВ.

ШКОЛА РОДИТЕЉСТВА

30/11/2018Comments Off on ШКОЛА РОДИТЕЉСТВА

У току месеца новембра  2018. год. у  Служби  поливалентне патронаже у пункту Стара Палилула,Kарабурма , Kрњача, Борча,Падинска Скела одржана је  „Школа родитељства „. Школици је присуствовало 20 трудница.

Школа „Немлечне исхране“

30/11/2018Comments Off on Школа „Немлечне исхране“

У току месеца новембра 2018. у служби поливалентне патронаже у пункту Стара Палилула,Kарабурма , Kрњача, Борча,Падинска Скела одржана је  школа „Немлечне исхране“. Здравствено васпитним радом обухваћене су мајке са одојчићима.

Здравствено васпитни рад са особама преко 65 година

28/11/2018Comments Off on Здравствено васпитни рад са особама преко 65 година

У “ Kлубу старих” у пункту Kарабурма и у пункту Падинска Скела се сваког месеца особама преко 65 година мери крвни притисак,ради се у малим групама и воде здравствено васпитни разговори на тему превенције хроничних масовних незаразних болести.

Здравствено васпитни рад у средњим школама

26/11/2018Comments Off on Здравствено васпитни рад у средњим школама

На основу претходне сарадње а на позив помоћника директора Средње Електротехничке  школе “Раде Kончар” због неправилне исхране ученика, поливалентне патронажне сестре пункта Стара Палилула у сарадњи са нутриционистом ДЗ Милком Раичевић  спровеле  су здравствено васпитни рад на тему “Правилна исхрана”И “Правилна хигијена руку”. Ученицима су подељене брошуре о правилној исхрани.Обухваћени су ученици нижих разреда.

Огранак Карабурма 24.11.2018.год

23/11/2018Comments Off on Огранак Карабурма 24.11.2018.год

У суботу 24.11.2018.г. због радова на електро мрежи Служба Лабораторијске дијагностике неће радити.

Корисници услуга ће се упућивати у Стару Палилулу, Кнез Данилова бр.16 (други спрат).

Здравствено васпитни рад у oсновним школама

22/11/2018Comments Off on Здравствено васпитни рад у oсновним школама

У месецу новембру,а на позив директора Основне школе “Филип Вишњић“ на Карабурми и Основне школе „Олга Петров“ у Падинској Скели због појаве вашљивости , поливалентне патронажне сестре спровеле  су здравствено васпитни рад на тему “Превенција вашљивости,мере заштите и сузбијања”. Обухваћени су ученици виших и нижих разреда,који су прегледани на вашљивост.

Светски дан борбе против шећерне болести

15/11/2018Comments Off on Светски дан борбе против шећерне болести

14.11.2018. год. патронажне сестре су обележиле Светски  дан борбе против шећерне болест под слоганом „Дијабетес утиче на породицу  “.

У спровођењу здравствено васпитних активности и изради здравствено васпитног материјала учествовале су патронажне сестре свих пунктова.

На сваком пункту урађене су здравствено васпитне изложбе ,рад у малим групама ,дељен је промотивни материјал .

На овај начин је још једном скренута пажња грађана да су препознавање знакова и симптома,рана дијагностика и лечење  кључни за спречавање или одлагање настанка компликација дијабетеса и постизања бољег исхода болести. Редовна физичка активност,правилна и уравнотежена исхрана у великој мери могу спречити појаву дијабетеса.

Page 1 of 2712345»1020...Last »
Дом Здравља Палилула