Светски дан бубрега

14/03/2017Comments Off on Светски дан бубрега

И ове године 10.03.патронажне сестре Дома здравља Палилула обележиле су Светски дан бубрега под слоганом “Бубрези и гојазност – здрави стилови живота за здраве бубреге”.
У спровођењу здравствено васпитних активности и изради здравствено васпитног материјала учествовале су патронажне сестре свих пунктова,мерен је крвни притисак.
Циљ ових активности је да се пажња јавности усмери ка чињеници да су болести бубрега уско повезане са другим хроничним незаразним обољењима,те да се укаже на значај усвајања и одржавања здравих животних навика.

Aкција „Ништа без жена“

14/03/2017Comments Off on Aкција „Ништа без жена“

Поводом Међународног дана жена организован је акција „Ништа без жена“ са циљем да здравствени радницу покажу своју хуманост и добровољним давањем крви.
Акција је одржана у Институту за трансфузију крви.

По конкурсу објављеном 08.02.2017. године примљени следећи кандидати:

07/03/2017Comments Off on По конкурсу објављеном 08.02.2017. године примљени следећи кандидати:

По конкурсу објављеном 08.02.2017. године примљени следећи кандидати:

Радивојка Мандић и Урош Рејикић-радни однос на неодређено време

Сања Виторовић и Стошић Милица-радни однос на одређено време

У оквиру Здравствене станице у Борчи III отворен је превентивни центар

06/03/2017Comments Off on У оквиру Здравствене станице у Борчи III отворен је превентивни центар

У оквиру Здравствене станице у Борчи, у амбуланти у Центру III,у улици Братства и Јединства 115, отворен је превентивни центар. У оквиру рада овог центра оформљен је кабинет за психофизичку припрему трудница за порођај који води медицинска сестра службе за здравствену заштиту жена и кабинет за школу родитељства који воде патронажне сестре службе поливалентне патронаже.
Психофизичка припрема трудница и школа родитељства се одвијају петком у два термина.
У оквиру превентивног центра обављаће се и систематски прегледи школске деце, а у оквиру тих прегледа служба поливалентне патронаже ће држати здравствено васпитна предавања на задате теме за сваки узраст школског детета по вец утврђеном плану за сваку школску годину.
Сваког другог четвртка у месецу,једном месечно, у овим просторијама це се одржавати предавања и пружати савети родитељима на тему уводјења немлечне исхране одојчету од стране поливалентне патронажне службе у термину од 9 :30 сати.
Кабинет је такође предвиђен и за теме здравствено васпитног рада које обухватају исхрану, превенцију обољења и унапређење квалитета живота наше старије популације,особа преко 65 година као и хроничних болесника.

За све информације заинтересоване труднице , будуци родитељи и грађани се могу обратити служби за здравствену заштиту жена на број телефона 011/ 2722-646 и служби поливалентне патронаже на број телефона 011/ 2722- 652.(од 07-09 сати сваког радног дана).
Одговорна сестра службе поливалентне патронаже
Горица Вукићевић

Грешка у огласу објављеном у публикацији „Послови“

03/03/2017Comments Off on Грешка у огласу објављеном у публикацији „Послови“

Обавештавамо подносиоце молби на конкурс од 01.03.2017.године, да је дошло до грешке у огласу објављеном у публикацији „Послови“, па вас обавештавамо да проверите да ли сте доставили потпуну документацију, уколико нисте молимо вас да је употпуните. Испод је исправан текст огласа:

исправан текст огласа

 

 

БЕЗ СТРУЈЕ У АМБУЛАНТИ ДУНАВАЦ И БЕСНИ ФОК

01/03/2017Comments Off on БЕЗ СТРУЈЕ У АМБУЛАНТИ ДУНАВАЦ И БЕСНИ ФОК

03.03.2017.ГОДИНЕ У ПЕРИОДУ ОД 11:00-16:00 САТИ НЕЋЕ БИТИ СТРУЈЕ У АМБУЛАНТИ ДУНАВАЦ И БЕСНИ ФОК ЗБОГ ТЕХНИЧКИХ РАЗЛОГА ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈЕ

Обележавање међународног дана деце оболеле од рака

24/02/2017Comments Off on Обележавање међународног дана деце оболеле од рака

У периоду од 14.02.2017. до 17.02.2017.патронажне сестре Дома здравља Палилула обележиле су “Међународни дан деце оболеле од рака”.
У спровођењу здравствено васпитних активности и изради здравствено васпитног материјала учествовале су патронажне сестре свих пунктова.
На сваком пункту урађене су здравствено васпитне изложбе ,рад у малим групама ,дељен је промотивни материјал . Здравствено васпитни рад је обављен у службама педијатрије.
На овај начин је скренута пажња грађана на важност обележавања овог датума календара здравља како би се “малим борцима”оболелим од најтежих болести помогло и указало на значај откривања првих симптома ових болести.

Национални дан без дуванског дима

02/02/2017Comments Off on Национални дан без дуванског дима

31.01.2017. год. патронажне сестре су обележиле Национални дан без дуванског дима под слоганом „Одрасли пуше и мене гуше“.

У спровођењу здравствено васпитних активности и изради здравствено васпитног материјала учествовале су патронажне сестре свих пунктова.

На сваком пункту урађене су здравствено васпитне изложбе , рад у малим групама ,дељен је промотивни материјал . Здравствено васпитни рад је обављен у службама опште медицине, педијатрије И гинекологије.

На овај начин је скренута пажња грађанима  на негативне последице пушења и на неопходност заштите деце од изложености дуванском диму.

pusenje

Дан за здравље

30/01/2017Comments Off on Дан за здравље

Од 21.01.2017.-28.01.2017. год. патронажне сестре су обележиле  Европску недељу превенције рака грлића материце под слоганом „ Дан за здравље“.

У спровођењу здравствено васпитних активности и изради здравствено васпитног материјала учествовале су патронажне сестре свих пунктова.

На сваком пункту урађене су здравствено васпитне изложбе ,рад у малим групама ,дељен је промотивни материал . Здравствено васпитни рад је обављен у службама гинекологије и опште медицине.

На овај начин је још једном скренута пажња грађана на значај превентивних и скрининг прегледа, те саму превенцију овог обољења које је често  у нашој популацији.

bk1 KD kp1

 

Дом здравља Палилула је прославио своју Крсну славу Свети Сава

27/01/2017Comments Off on Дом здравља Палилула је прославио своју Крсну славу Свети Сава

Дана 25.01.2017. године Дом здравља Палилула је прославио своју Крсну славу Свети Сава.
Обред резања славског колача одржан је у 13 часова уз присуство великог броја запослених и званица међу којима су колеге из других домова здравља,пословни сарадници,пријатељи из локалне заједнице,факултета и других угледних институција.Домаћин славе је био помоћник директора мр.сци.мед.др Игор Димитријев.

Директор ДЗ др Александар Стојановић се захвалио запосленима на свом преданом раду, честитао им Крсну славу уз жеље да и даље наставимо добру сарадњу нижући нове пословне успехе.

Page 1 of 1612345»10...Last »
Дом Здравља Палилула